Je bent toch zeker Sinterklaas niet......

In een eerder blog schreef ik over het werkplaatsuurtarief dat bedrijven hanteren en hoe zorgvuldig of bewust men daarmee omgaat.
Na een twee maanden durend onderzoek is de conclusie zo helder als glas, 84% van autobedrijven laat geld liggen.
Erger nog… diezelfde bedrijven vermoeden het ook, al weten ze niet hoeveel, waar en waarom. Laat staan dat er een oplossing is. Meten is weten.

Maar wat moet je dan weten?
Om te beginnen mag je je een beeld vormen van het uurtarief dat je hanteert. Hoe verhoud ik mij tot mijn omgeving? Hoe tot de markt? En vraag ik genoeg om rendement te halen?

Hard werken of goed werken?
En vervolgens wil je graag weten of de inspanningen van jou en jouw monteurs wel voldoende effectief en efficiënt zijn. En hoe meet je dat in vredesnaam? Zijn daar normen voor? En gelden die ook voor mij?

Auto-ondernemer of boekhouder?
Het leven van een ondernemer is een kluwen van vragen en de antwoorden zijn niet altijd even eenduidig. Je bent een autobedrijf begonnen en geen administratiekantoor en dat had een reden. Je bent goed in auto’s en goed met klanten. Je boekhouding is een “verplichting”, niet je hobby. 

Ben jij de uitzondering?
Toch heb je behoefte om te weten waar je staat en of het ook beter kan. Op het laatste deel van die vraag kan ik in ieder geval JA antwoorden. In 84% van alle gevallen kan het beter…. Veel beter vaak. Bij 5 van de 6 autobedrijven verdwijnt circa € 15.000,-- per werkzame FTE alsof het afgewerkte olie is.

Wil je weten of jij bij die 5 hoort of die 6e bent? Vraag voor € 395,- een Quick Scan aan en krijg duidelijk inzicht hoe jij ervoor staat op basis van feiten en jouw cijfers.
Meer weten? Lees ook mijn eerdere blog of kijk op oamkbautomotive.nl voor meer informatie. Bellen of mailen mag ook; 06-10638012 of martin.kirchner@oamkb.nl.